Escape gameStap ’Het atelier van René’ binnen en ervaar aan den lijve wat het kan betekenen voor personen met autisme om de wereld op een andere manier te begrijpen en te ervaren. Slagen jullie er als team in om het kunstwerk van René te herstellen? Speel het spel en deel je ervaringen met elkaar tijdens de nabespreking!
Wat is 'Het atelier van René'?
 

In de Escape Game ‘Het atelier van René’ word je ondergedompeld in een aantal uitdagingen die mensen met autisme dagelijks ervaren: verschillende informatiestromen met elkaar moeten combineren, letterlijk of figuurlijk denken, een andere prikkelverwerking, het inschatten van sociale regels, emoties herkennen, tijdsbeleving…
Je hebt geen voorkennis nodig om het spel te spelen. Na afloop van het spel bespreek je de ervaringen die je hebt opgedaan. Deze worden gelinkt aan wat mensen met autisme dagelijks meemaken. Op deze manier leer je op een speelse manier over autisme. ‘Het atelier van René’ is dus geen theoretische vorming. Het is een spel waarin beleving en ervaring centraal staan.

Voor wie?

De Escape Game richt zich op het netwerk van personen met autisme (vb. begeleiders binnen het jeugdwerk, sportclubs, leerkrachten, opvoeders, team van collega’s en werkgevers, familieleden… ).
Tijdens de Escape Game zullen er veel prikkels zijn. Personen die gevoelig zijn voor drukte en/of zich oncomfortabel voelen tijdens het spel, kunnen de ruimte steeds verlaten. In tegenstelling tot een klassieke Escape Game, is ‘Het atelier van René’ niet vergrendeld. De ruimte is dus vrij te betreden of te verlaten indien nodig. We raden aan dat de spelers minimum 16 jaar zijn, in functie van de nabespreking.

De Escape Game kan met een team van minimum 4 en maximum 6 spelers gespeeld worden. Het is om praktische redenen niet mogelijk om het spel met meer dan 6 spelers te spelen.
Indien toch meer spelers het spel willen spelen, kan aansluitend een tweede game gespeeld worden met een tweede groep van minimum 4 en maximum 6 spelers.

Kostprijs?

De kostprijs per spel is € 100.
We rekenen op een totale duur van 2u30 om het spel te spelen en na te bespreken. De begeleiding door onze professionele begeleiders wordt onder de noemer van outreach geregistreerd.

Interesse?

Het spel wordt begeleid door professionele begeleiders. Dit is een samenwerking tussen vzw Victor en de andere thuisbegeleidingsdiensten van de Liga Autisme Vlaanderen.
Het atelier van René wordt bij voorkeur op de dienst in Roeselare gespeeld. Wensen jullie toch op locatie te spelen? Lees dan deze voorwaarden om het spel vlot te doen verlopen.
Is je interesse gewekt om ‘Het atelier van René’ te betreden?
Gebruik het aanvraagformulier of stel je vraag via escapegame@vzwvictor.be
 

Met de steun van
nationale loterijkoning boudewijnstichtingcera

×

Voorwaarden locatie

Er zijn enkele specifieke vereisten voor de ruimtes waar het spel zal doorgaan.
Enkel wanneer aan alle onderstaande voorwaarden voldaan is, kan de Escape Game mobiel aangevraagd en gepland worden!
Hou er rekening mee dat wij een uur nodig hebben voor de opbouw van de Escape Game alsook 45 minuten voor de afbraak, zorg ervoor dat jullie voldoende tijd voorzien hiervoor.

De aanvrager moet beschikken over een locatie met twee afzonderlijke ruimtes, bij voorkeur aangrenzend, zodat de introductie en de Escape Game in afzonderlijke ruimtes kunnen doorgaan.

 •  Het onthaal van de spelers door de spelbegeleider kan gebeuren in de inkomhal of de gang.
  Bij voorkeur is deze onthaalruimte dichtbij de vestiaire en de toiletten. Indien het echt niet anders kan, kan het onthaal ook plaatsvinden in ruimte 1 (de introductieruimte), maar bij voorkeur is dit een aparte plaats.
 •   Ruimte 1 (introductieruimte):
  • De aanvrager moet per speler één stoel ter beschikking stellen.
  • De ruimte moet proper zijn.
 • Ruimte 2 (het atelier waar de Escape Game zal doorgaan):
  • De minimale oppervlakte van ruimte 2 (het atelier) bedraagt minstens 30 m2.
  • De aanvrager moet 4 tafels van minstens 150x70cm beschikbaar stellen zodat de Escape Game opgesteld kan worden.
  • Er moet 1 stoel ter beschikking zijn.
  • Er moeten minstens 2 stopcontacten beschikbaar zijn.
  • Voor de rest moet deze ruimte leeg zijn, zodat er enkel spullen van de Escape Game in de ruimte aanwezig zullen zijn. De aanwezigheid van andere spullen zou het verloop van de Escape Game kunnen verstoren.
  • De ruimte moet proper zijn.
 • Belangrijk: vanuit ruimte 1 (introductieruimte) mag je geen inkijk hebben op ruimte 2 (het atelier waar de Escape Game zal doorgaan). Deze moeten volledig afgesloten zijn van elkaar.

 • Ruimte 3:
  • Indien er meerdere groepen na elkaar wensen te spelen, moet er een derde, aparte ruimte voorzien worden waar de nabespreking kan doorgaan (zodat de volgende groep al gebruik kan maken van ruimte 1 en ruimte 2).
  • In ruimte 3 moet de aanvrager per speler één stoel ter beschikking stellen.

 

Iepersestraat 110, 8800 Roeselare

051 25 25 28 > info@vzwvictor.be

bank: BE79 0015 4169 2233

ondernemingsnummer: BE 0894.111.455

© vzw Victor 2024 • Privacy
Erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap